Rela Ku Menanti


=)..bru je habiskan bace novel nie..=)...bez ~ !!...banyak konflik...sampai aku yang bace punn pening...HHA...tak pasal2....=P...nie sinopsis kat belakang buku tu.. ~~


Bahagiakah Nurin Aina jika hidupnya bagai lilin membakar diri? Dia terpaksa mendepani Liyana dan Mylia yang pendendam. Begitu juga dengan Luqman serta Zamil yang mengharapkan kasihnya. Setiap wajah yang berkisah, Nurin bagai hilang luahan rasa.


"Jika aku di hatimu mengapa dia yang jadi sebutan?"


Berkali-kali frasa itu diulang. Zamil cuba menahan sebak. Jiwa lelakinya menangis. Tidak pernah dia merasakan sakitnya bercinta. Puas sudah dia memarahi hatinya yang degil. Tapi bayangan Nurin juga yang dinanti-nantikan. Tewaskan dia pada seorang gadis yang egois?


Nurin memang mengerti perasaan Zamil. Sengaja dia berdolak-dalih, lelaki itu 'hanya kawan.' Entah berapa kali dia membohongi hati. Sedangkan bila berjauhan, ada rindu yg menderu dan ada resah yg membara. Hangatnya membakar dalam diam... Hatinya yang terguris tak nampak di mata. Bagi Nurin, cinta tidak semudah melepaskan kata-kata. Dia rela menanti, biarpun disebut jangan, dikenang pun jangan.


"Kau mungkin tidak tahu kasihku bagai di hujung nyawa."


Lalu antara mereka, ada yg terluka. Luqman menjauh bersama doa setelah Zamil mengundur diri. Liyana kembali demi mengutip salah sendiri. Dan Mylia pergi dgn keangkuhan. Jadi siapa yang akan mengikat setia kasih ini? Nurin hanya berserah.


Dia yakin... cintanya milik lelaki itu!



=)..bez tak??..=P..lum bace da nak komen...HHA...=P..luqman & zamil tu twins...HHA..=)...thats why aku pinjam buku nie...huhu...btw thanks to zainab coz pinjamkan buku nie untuk aku...=)...memang tahu sangat aku suke kembar.,.HHA...=)..

hmm..biar aku cerita sikit la..HHA..merepek jewk...=P..first2 nye..nurin tersalah orang...dia ingat abang...but rupe2 adik...BHAHA...same dengan aku dulu...berdekah betul...=P...hmm...ok2..thats all kott...nak out da nie...=)..bubbye....

xoxo

♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

The Show

" i want my money back..i want my money back...."..HHA..menyanyi pulak minah nie..haih...=='...HHA...saje jewk kott...huhu...tadi kteorg ade masuk talent time untuk english week nie...just 4 group jewk yang masuk...=='...memang tak dapat cooperation betul...HHA..siyezly...huhu...


let me story here...huhu..pagi2 tadi...sampai jewk skola..aku lex dulu...tunggu budak2 pasak...dalam 5 minit...dyeorg sampai...and practice nyanyi same2...mule2 macam nak tak nak jewk nyanyi...at last kteorg nyanyi jugak...NEVER SAY NEVER....=)...btw...to kak deeba...welcome back to SMKL...=)..


mase pergi yasin tu..aku terpakse bawak gitar..=='...memang bengang gilee...coz tak pernah dibuat orang...huhu...kalau aku tinggal at kelas....hilang karang...mampus ~ !!...my fav gitar tu....huhu...=P....and then lepas yasin da habis...kteorg pergi hantar name kat budak india form 5 tu...pastu cepat2 cari pemain gitar....=='..kteorg offer si shahril tu lagi....tak nak jugak...=='...sabar jewk aku time tu...


...on the way nak pergi sane...kteorg jumpe amir and the geng...HHA...dia mintak tolong kawan2 dia maen gitar for kteorg...wah ~ !!..baeknye..huhu..budak tu duduk saujana tak tahu pulak...HHA...=P...kteorg buat show kat dewan sebelah kantin tu...ceh2...show konon....=P..


and then..kteorg tukar plan last minute...dah la kteorg group ke 2...=='...seram ~ !!...HHA..bla..bla..bla..kteorg just nyanyi jewk...no drama2...=P...huh...pastu kawan amir and amir maen gitar...tapi kesian dyeorg...kteorg nyanyi tak ikut tempo...


hmm..mesti dyeorg touching...to amir and budak cool a.k.a kawan amir....sorry sangat2 tau...huhu....lepas habis tu..kteorg tengok drama....=)...bez gilee seyh ~ !!..HHA...yang paling lawak.." i am badang "...XD....adoii....lawak2...pandai fazirul belakon...HHA...=)...and then kak arin tunjuk gambar IC dia....wa lau wey ~ !!...dengan muke tembamnye..rambut leper...HHA...=)...


bla..bla..bla..drama habis....so kteorg pun rehat la...hoh0..melantak habis2...=P..huhu...hmm...thats all for today kott...HHA...tadi mase balik...tak sempat nak belajar lagu baby form amir...=='...sabar jewk la..maybe next time...=P..next time tu bile..tak de keje aku nak bawak gitar hari2...=P...


hmm....k la..chaw dulu...=P...pening kepale aku...huhu...bubbye...=='...
♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

A Day With Guitar..

hari nie..hari pertama dalam sejarah hidup aku...aku bawak gitar & topi bruno mars ke sekolah...=='...banyak gilee dugaan...hoh0...nak tau pe....rajin2 la bace...huhu..hmm..tadi pagi2 kat sekolah...ok jewk kott...ta de sape pun perasan aku bawak gitar..huhu...

pagi2 tu...aku and farah pergi jumpe abang dia...nak suruh dia try maen lagu yang kteorg pilih...memang boleh punn...kteorg duduk kat bawah dewan baru tu...dengan penyu a.k.a zul...HHA..=P...maen lagu never say never...=)..tapi dia tak boleh pergi sane...coz dia ade latihan pusat...=='...adoii..pe seyh...

huhu...topi aku pulak..ramai yang da pakai....hoho..mesti diaorg cakap...topi bruno mars...HHA...=P...hmm..and then mase rehat...zainab bagitau aku..yang ramai budak form 2 anti dengan anak raje *****...

=P...HHA...aku nak join la..coz aku anti dengan dia jugak..huhu...budak2 form 2 cakap..dia bajet pandai la...mentang2 la kelas U__......hha...=P....ape pun tak boleh...hoh0..

mase on the way nak pergi balik kelas...kteorg jumpe penyu...bukan yang binatang tu...budak form 5 skola kte...HHA...=P...dia suruh aku simpan gitar..coz kat kelas dia ramai budak nak main...=='....

sabar jewk aku..huhu...pastu aku dengan muke tak malu bawak gitar naek atas...banyak gilee halangan...HHA...budak2 form 3 kelas belakang..cecep..zaiman..kembar..shahril...ramai la....HHA...=P..

ikut jewk kteorg..sambil cakap.." akak2....nak pinjam gitar..."...=='...bile mase aku jadi akak kau nie...HHA..budush seyh....=P...huhu...seram aku tau...

dah la ramai...follow belakang aku sampai masuk kelas...=='..and then aku terus lari UM...and then diaorg ikut  jugak...HHA...adoii..masing2 nak maen gitar aku...

tapi kan...shahril nie..pandai maen..bez gilee la...hoh0...memang terbaek ~ !!...huhuh...and then kteorg offer dia join kteorg jadi tukang maen gitar..tapi dia tak nak....dia cakap hari guru nak maen lagu laen la...takut lupe kod la....banyak cekadak kaw....

HHA...geram aku..sabar jewk aku time tu..huhu..and then mase PS tu cikgu tak de...so ambil kesempatan ajak dia lagi...coz dia macam nak tapi tak nak...HHA...=P..

aku and fatin lepak kat 3utm..mase tu kelas tu kosong...budak2 la ramai..geng2 budak kelas belakang...=='...pening aku...tapi dia memang pandai maen..aku suke tengok...huhu...

tibe2 mate aku silau pulak...macam orang pantul kan cahaya pakai cermin....aku pandang la tepi....rupe2 si kembar tu...eh2...=P...sukesuke dia jewk...tak pasti yang mane satu...coz aku memang betul2 tak cam...huhu..

mase kteorg nak suruh dia maen lagu2 yang kteorg pilih tu...kembar tu cakap.." nie lagu ape nie??.."...ish2....kuno betul la...HHA...padahal tu just lagu never say never justin bieber....gile punye kembar...HHA...btw nie bukan kembar form 4....=P...

.=='...hmm...banyak lagi la citer...panjang sangat...sampai esok tak habis...HHA...adoii..and then yang pasal budak peranakan nie...=='..lagi bangang...dia campur bedak ke tepung dengan kilat....=='...kesengalan terserlah...=P..

tapi aku dah banyak kepale pakai...tibe sorang budak nie pakai..peh ~ !!...bau teloo...=P...HHA...busuk gilee shiall...macam orang tak mandi..ish2....sabar jewk la..huhu...esok kene bawak gitar lagi...harap2....malaun2 tu tak de....hoh0... especially budak peranakan...

hmm...tadi mase balik...kteorg panggil amir suruh maen...boleh tahan dia maen...huhu...lagi2 buat muke tak boleh blah tu...HHA...ape seyh..lawak2...and then KAWAN aku tu and budak kecik a.k.a saufi menyelit time amir maen gitar...

=='...sabar jewk la..and then amir ingat abang farah tu abang aku...=='...ish2....no laa..laen tau.....last year...afif kott cakap yang adik farah tu adik aku....=='....ape seyh korang...HHA...=P....hmm..thats all for today..memang menyeksa betul bawak benda yang jarang orang bawak pergi sekolah...HHA....



♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

Talent time

=)...what a day,,,HHA...macam2 hal jadi...huhu...tadi mase KH...aku just tolong2 orang yang belum siap kerja kayu...coz aku dah siap ~ !!....HHA...gedix sudah...=P...huhu...orang perempuan kalau buat kerja kayu..mesti terketuk jari sendiri kan??....=='..ke aku sorang jewk...HHA...sian tau aku..lebam meyh jari...=P..

hmm..time sejarah..cikgu azila ade la bagi tips2 sikit...yang bez nye...cikgu azila love justin bieber...=)...wah ~ !!...caya lah cikgu....=)..terbaek...HHA...=P..and then time BM cikgu juhana tak de...pastu farah datang kelas aku and cakap..panggil farah sahib...pergi 3upm...cikgu azila nak jumpe..

so pergi la..hoh0...kelas budak peranakan tu...=P..cikgu cakap...cikgu nak amik buku skrap kelab penerbangan kita...and then dia bagi sorang rm10....=)....siyez tak sangke..mase tu kteorg..." eh2..cikgu tak paya la..."...hoh0..membajet ikhlas konon...HHA...=P..

cikgu cakap ambil jewk la...coz group kteorg jewk yang buat yang laen...hampeh ~!!...HHA....and then mulut aku menggatal nak tanye.,. " cikgu cakap dapat rumah bungalow barbie..."...pastu kteorg ketawe....HHA..pe seyh...cikgu punn ketawe sekali...=)..

and then budak2 3upm..tengok jewk kteorg...HHA...jelez la tu...HHA...i know ~~...=)...anyway thanks yaa cikgu azila....huhu...=)...bla..bla..bla...balik ~ !!...hoh0...walaupun hari nie tak de perjumpaan kelab...tapi aku and farah bincang pasal talent time hari jumaat nanti...macam2 idea keluar...at last kteorg dapat hasil kan yang terbaek...hoh0...harap2 gempak....yang beznye abang farah a.k.a sean kingston laksamana...maen gitar for kteorg...=)...terbaek ~!!.. boboi boy...=P..

hmm...ok2...tu jewk kott kemerepekan aku hari nie...huhu...esok aku nak bawak gitar...and topi ala-ala bruno mars...wah ~ !!...=P....huhu...ok2..bubbye..

xoxo

♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

you make me so . . .

=='...huh..macam2 kes seyh...HHA...first of all today macam shial kott...HHA...bukan sebab aku nampak muke kawan aku....=P..hmm...macam hal la..geram de,...hoh0...perkara ngek hari nie ~~


tadi mase naek rehat...kteorg nak naek cepat coz mase BM....cikgu juhana tak suke orang lambat2...huhu..on the way naek tu...ade 2 orang mamat jalan lembab gilee..cam cipan...HHA...=P..aku kenal orang tu...dia budak peranakan...HHA...saje jewk dia jalan lambat2...=P..


farah cakap " cepat la ~ !!..". zainab & aku punn sound dia gak..tapi dia still buat bodoh...=='..pe syeh...and then sampai kat tingkat 3...still jalan macam tu...pastu zainab lalu celah dia...ok jewk....time aku lalu....dia ley himpit aku at dinding...=P...


=='....sabar jewk aku....budush betul....HHA....time geo da abis..aku and farah pergi hantar 2 peta besar at bilik cikgu...kene kacau lagi dengan si budak peranakan nie..=='..mase kteorg nak lalu tu...dia saje jewk...buat halangan kat situ dengan kaki dia yang lawa tu...HHA...tak punn...=P..


time farah lalu...dia tak kasi..so fara ketuk la dengan peta besar tu..HHA...cian dia...da la pukul at tulang kering..=P...padan muke..=='...time nie yang aku tak suke nie...time aku....


aku lalu belakang dia coz depan dah mampat...HHA..kaki panjang...=P...pastu dia boleh sandar kebelakang...bontoxx dia kene aku seyh...eeeuuwww...sekeley punye mamat...HHA...


HHA...=P...budush seyh...and then mase jage perpustakaan...kteorg kene cat 2 rak...=='...adoii...first cat...kain & tudung aku kene sikit...pastu aku bersihkan lah....second time cat...terkena lagi...kali nie kat kain jewk....aku bersihkan lagi...


third time aku nak cat...kain aku kene lagi..,this time...banyak ~ !!...=='...sabar jewk la....bau aku da macam pakai thinner as minyak wangi....HHA...=P...punye la banyak aku pakai....T__T...da la kain tu kain fav aku..tudung punn same...adoii....HHA...=P..


kalau tak dapat markah kerja amal nie...memang aku bako jewk sekolah nie...HHA...=P...mrepek..hmm...i think thats all for today...HHA...esok koko...ade kelab...=)...sukesuke...huhu..bukan sebab ade kavvan aku tu...sebabnye ade la..aku memang suke pergi kelab daripade persatuan & sukan....hoh0...=P..
♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

K.A.W.A.N

=)...bez kott hari nie..
tak terkeluar punn perkataan shial tu...
HHA....walaupun banyak kali aku 
nampak muke kawan aku tu...=P
...hmm..tadi mase perhimpunan lame gile...
penyampaian hadiah jewk..HHA..
terpakse lah dengar...
tadi adin kott.kene berdiri..huhu..
sian kau...tu la..sape suruh tak 
concentrate bile pengetua cakap...=P..

bla...bla..bla..time rehat...
kteorg makan awal...
coz mase rehat nak pergi perpustakaan ade perjumpaan...
mase tengah makan tu...
minah nie jeling semacam jewk kat aku...
=='..pe seyh...aku tak masalah dengan dia...
tak pasal2 kene jeling..peh ~ !!...
dasar anak raje *****....
BHAHA...ci kong...=P..

huhu...mase kat perpustakaan....
boleh tahan lame jugak lah cikgu hawa berceramah....hoh0...
=P..hmm..mase agame...with ustaz as usual la..bez ~ !!...
but next week kott ustaz nak buat ape entah..hafazan eh??..
=P...adoii..taksuketaksuke...=='...
i have my own reasons k...=P..

huhu..mase balik tadi...ok jewk...
nothing special...ternampak lagi kawan aku tu...
HHA...=P...hmm...tu jewk kott...
to that minah yang menjeling aku tu...=)...
HHA...tak paya la cakap...
nanti dia mengamuk...singa punn kalah...BHAHA....=P....


♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

Kawad Kaki SMK Laksamana




♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

Party ~ !!

=)..bez gilee hari nie...memang gempak ar...hoh0...ape yang gempak..itu kite tak tahu...=P..huhu..last2 nanti aku story...=)...first of all..tadi pagi..kteorg buat ujian segak...=)...segak lah sangat...HHA..bukan kelas aku jewk...kelas form 3 laen...and 4uum & 4upm kott...HHA..tak pasti...

just budak lelaki form 4..budak perempuan form 4 rasenye dah buat kott..=)..as usual la...i see him..but aku wat stupid sudah...mesti ingat dia tu kawan....bukan musuh...hoh0...macam nak berdamai lepas perang dunia ke-3...HHA..mrepek jewk..=)..

mase buat naik turun bangku tu..senang...piece a cake...HHA..start from tekan tubi...=='..i hate that..tak suke...sebenarnye aku boleh..tapi malu la siot...dak2 lelaki kat depan...HHA...sabar jewk la...so dapat lah 3...=P...miskin markah betul lah..hmm..and then..nothing special happen..


cume mase rehat tadi..kteorg berposing maut la jugak...BHAHA..=P...kteorg habis ujian segak awal coz kteorg group pertama perempuan..=)..bagus tak??..=P..sementara tunggu rehat...amik la gambar2..


aku posing cam daq kecik kembar tu...tangan kat mulut...and satu lagi wat peace...=)..awww.....member2 aku yang bace post aku semalam...cakap memang comel...HHA..yes2..i agreed...=)..tapi ieka cakap yang lagi satu comel..=)..HHA..tak kisah la..hoh0...ade tak sape2 ley bagitaw yang mane satu hulubalang...and pahlawan...HHA..=P..

time rehat pulak..kte join wany sambut birthday haikal..wah ~ !!...siyez sweet gilee...wany buat kek tu sendiri taw...sedap pulak tu...=)...heart shape..=)....and then kte nyanyi ramai2...hoh0...pastu haikal potong kek...and then saling suap-menyuap... =)....wa lau wey....sweet gilee seyh...=)...comel sangat......

bla..bla..bla..kteorg just sambut…haikal jewk….asil tak pun…==’..dia touching semacam jewk..HHA..lex asil…mase kau akan tiba..BHAHA…=P..hmm..lepas tu mase science…kteorg buat experiment…and then masuk bab lain…silicon compound…mase tengah tengok slide show tu…tibe2 keluar satu gambar nie…gambar bra silicon…==’..

agak weird yee..HHA..eika aku syorkan kau pakai…=P..HHA..jk…tapi tak elok coz boleh menyebabkan barah…lepas science abis…kteorg belajar agame…with ustaz khir…dia agak gelap yee sekarang nie..HHA..biase lah tu..kawad jewk..=)..

bez la..HHA..dah lame tak belajar..hari nie kteorg belajar solat terkejut or name saintifik dia solat tahajud…HHA..siot jewk..hoh0…and then ustaz cerita pasal tapir a.k.a cipan a.k.a tenok…HHA…sampai termasuk cerita babi…==’…weird gilee…sejak bile tapir and babi cousin..BHAHA..=P..

pastu cerita pasal doa yang nak dimakbulkan…tak salah aku haziq kott tanye..kalau nak mintak orang tu suke kan kte…=)…HHA…haziq2…huhu…pastu ustaz cakap boleh…tolong bukakan hati dia..untuk terima diri dia…ape entah…lupe seyh..HHA..=P..

banyak betul tips2 nye…HHA..bla..bla..bla..kteorg balik…=)..and the party begins…HHA..kteorg bawak kek turun..and then berkumpul kat dewan kat block baru tu..=)..masing2 keluarkan camera..hoh0…pastu sesi pembalingan tepung bermula…XD

I like this…HHA…habis tudung aku..da la warne hitam…jadi putih terus..=)…bez gilee nak mampus…XD…birthday party kat sekolah yang paling bez..HHA..=)…tepung berterabur kat situ..tak de sape kemas…=)..yeah ~ !!...bagus betul..=P…

And then…tibe masenye untuk balik…hari balik naek bas tambang..==’..adoii…=P…coz parents aku pergi balik kampung…malam nie im alone…tak de sape nak teman..HHA..gedik shiall..=)..bla.bla..bla..sampai jewk kat bustop tu…bas pun datang…yang bez nye..bas tu kosong sampai saujana..peh ~ !!...hebatt…khas untuk kteorg jewk..=)..prasan..=P..

Pastu kteorg jalan sampai rumah fiqa…and then mak dia offer a ride…so trime jewk la..tak baek tolak rezeki..=)..mase kat rumah fiqa tu..kteorg sempat tengok 2 cerita…saw 5 tak salah aku…and then wujud 4 tabu kott..entah laa..lupe..=)

Cerita hantu seyh…ade yang nampak real….hoh0…=P..lepas lepakING kat rumah fiqa..kteorg balik la rumah…=)…the end…HHA…mrepek sudah…=P..happy heart mummy daddy aku laa…HHA..==’..

Penat seyh hari nie…macam hal..=)…nasib baek esok cuti…XD…ok la..nak chaw dulu…kerje kursus geo kene hantar next week…==’…sabar jewk aku dengan cikgu tuh…=P..gambar2 yang aku amik tu..maybe malam aku baru masuk kan coz...tadi amik gambar sampai battery habis...HHA..=P..bubbye guys..


xoxo


♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

Hebatt ~ !!...=='

Requests

=='...terkejut aku tengok nie..
hoh0...siyez tak sangke dia nak add balik..
=)...bagus betul la..
aku delete...dia add..
dia add..aku delete..
HHA..aku tahu aku kejam..
tak cam korang...=)..
nak app or tak??..
pening siot...=P..
ramai cakap...
" app jewk la pye..."
HHA...=='...
hmm...ok la fine ~ !!..
aku app dia...=P..



♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

Ooh Twins..

XD...tajuk hari nie agak weird..HHA..sebenarnye nak rewind malam semalam...lepas habis tusyen dengan cikgu murad...aku and farah temankan fiqa tunggu mummy dia...2 minit pas tu...kereta proton saga lalu...yang si arshad nie...pergi kat kereta tu..and then bukak pintu...

=='...and then dia cakap.." eh2...salah kereta lah...sorry cik.."...BHAHA...arshad2....=P...ape nak jadi dengan kau...dah la mase tusyen tu menggilee jewk...tak habis2 " i close my eyes..."...=='...lagu JB pray...hoh0...terencat betul..=)...kembar  a.k.a adik dia ok jewk...matured la jugak....dia tu childish...hoh0...

ley salah kereta..=='...kebengangan...=P..huhu..hmm...tadi kat skola... as usual lah..hari jumaat semua pelajar islam pergi bace yasin..=)..mase tengah bace tu..aku terpandang kat kantin...and then budak2 kadet polis...lalu bawak senapang...HHA..

=)..smart doe...hoh0..suke tengok..baju dia kemas jewk...tibe2 capital F lalu...dengan pakai baju lengkap polis...=='...wa lau wey....HHA..boley la..kemas..=)..tapi kalau nak jadi polis kan...rasenye dia tak layak kott...BHAHA....ketinggian memainkan peranan...=)..

time bace doa lepas yasin tu....tibe2 madam pengsan..=='..terkejut aku...harap2 madam ok...and cepat sembuh..amin..=)...bla..bla...bla..yasin habis..and then sekolah jemput sape entah bagi ceramah...siyezly aku tak dengar ape dia membebel kat depan..=='..

adoiii...=='..sabar jewk la...ape lagi..kteorg berborak la..cerita pasal twins punye gambar mase kecik...HHA..=)...ok2...aku mengaku...mase kecik memang dyeorg comel...hoh0...dyeorg berdua..so tak reti nak beze coz ~~


  • dyeorg tak pakai baju hulubalang or pahlawan
  • dyeorg tak pakai name tag
  • dyeorg punye rambut same
  • dyeorg tak pakai beg coklat or kelabu


HHA.,memang lah tak de bende kat atas nie..hoh0...mrepek jewk...=)...sorang letak tangan at mulut sambil buat peace..<~ aku suke yang budak nie...dunno sape..HHA...sorang lagi =='..tak reti nak explain la..hoh0..senang cerita..nie gambar die...btw famie...aku curi pic nie dari profile pic kau..hoh0...sorry yaw..=P..



=)...kan3??...comel??...HHA...=P..ape pun tak boleh...hmm..tu jewk la kott...pasal hari nie...nothing special...c(=...pukul 3 nak pergi tembioh maen badminton...=)...tak sabar seyh...da lame tak pergi...rindu kat kord badminton...=P..

merepek sudah...HHA..esok la sekolah....ade ujian segak lak tu...adoii...tak suke seyh..malas nak buat..=P...ok2..stop merepekING...=)...bubbye guys..


♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

♥ Justin Bieber ♥


aura ~ !!






sape tak kenal budak kat atas nie kan....HHA..=P..and aku tak paham kenape kebanyakkan orang..terutama lelaki fuck gilee2 JB...=='...aku tau korang tak secomel JB...trime jewk la kenyataan tu...HHA..=P..kat bawah nie antara komen2 dari you tube yang aku copy...hee..~~
=
=
=

They say hey baby, WE SAY  BABY

 They say dear god, WE SAY PRAY

 They say hold on, WE SAY NEVER LET YOU GO

 They say drive, WE SAY RIDE

 They say australia girl, WE SAY LATIN GIRL

 They say fly with me, WE SAY UP

 They say jonas brothers, WE SAY JUSTIN BIEBER

=
=
=

Calling him FAKE won't make you REAL

Calling him DUMB won't make you SMART

Calling him WEAK won't make you STRONG

Calling him UGLY won't make you BEAUTIFUL

Calling him MEAN won't make you NICE

Calling him GAY won't make you STRAIGHT

Calling him RUDE won't make you POLITE

So why bother? He is a true inspiration for people who think they cant follow their dream! All the haters should just Be quiet!

=
=
=




Justin Bieber

Is gay? He has a girlfriend

Can't sing? Usher and Justin Timberlake fought over him

Is ugly? Millions of girls think he's the hottest guy alive, and he's on millions of posters everywhere

He's weak? He broke his foot on stage and carried on singing

He's heartless? Listen to pray

He's unsuccessful? 17 years old, 36 songs, 3 albums, 9 music videos,1 movie,1 book, 20 awards, 2 tours, 86 shows, 40 million fans.

Do your research before you make fun of him





♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

Untitled. . .

=)..bosan gilee hari nie...dah la tak belajar sangat...just belajar sejarah & geo jewk...mase cikgu tak de kat kelas...kteorg macam budak2 form 1 yang excited masuk sekolah menengah...miahahha...=P...hmm...hari nie kan...21 april...JB kat malaysia la shiall....HHA..kenape tak kote jewk..=P..


15 ribu tiket habis dijual...peh!!...aura JB dasyat gilee...♥_♥..hoh0...=)..bla..bla..bla..kteorg kene check gigi hari nie...=='...tak suke seyh...bukan sebab rongak...HHA..tolong sikit...gigi aku penuh...=P...tapi its ok...HHA..pandai2 la cover tadi..=P..


and then..lepas rehat..PS & SV tak belajar...coz cikgu takde...=='...sabar jewk la...so mule lah balik kegilaan daq2 3wukm...miahaha...=P...sooo childish...


nasib baek kteorg lepak at library..phew!!..=='...sejuk sikit...hoh0...=P..mase kat library tu aku bace majalah remaje..tibe2 ley terbace satu cerita kat ruang ape entah..lupe...huu..cam nie cerita dia ~~


awal tahun 2010...dia kenal dengan sorang mamat nie...capital F namenye...lepas sesi perkenalan tu...diaorg start bercinta..lepas dua bulan tu...dia baru dapat tahu capital F nie curang...=='..


keSHIALan betul laaa....HHA..ape seyh...siyez same cam aku...=='...coincedence....huhu...budak yang tulis nie name dia alyah kalau tak silap...=)..


hmm...thats all for today...nothing special...XD....huhu..malam nie ade tusyen dont forget...HHA...=)
♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

kenape like ~ !!

=='...ish2...
ape seyh korang..
nak like pun agak2 lah...
HHA...pelik seyh...
ape jewk ade kat gambar nie ~~
=

=

=

=

=

=

=





korang2....HHA..
berdekah shiall gambar nie...
Bunge Bodoh..
XD...adoyaii...
entah sape2 budak kat atas nie...
sebok jewk kan.kan..kan??..
=P..weird gilee..=='...
sepatutnye...
gambar nie yang korang wajib like ~



nie baru smart...
tengok la sape yang amik kan??
....prasan ~ !!....HHA...
ape punn tak boleh...
so same2 lah kte mengLIKE gambar nie...
HHA....daripade gambar kat atas tu...
=='....puihh..,hoh0..100% candid...
ish2...ape nak jadi...=P..
=

=

=

p/s: aku tak kenal sape budak perempuan tu kayy...aku and dia tak de kene mengena...HHA...


♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

..Jealousy..

=='...penat la hari nie....HHA..penat semalam tak habis lagi..=P...hmm..nasib baek hari nie..masing2 malas nak pergi koko...=P..today macam =.='...HHA..siyezly...makin lame..makin &%&.....=P...bad word....sabar jewk aku dengan kau...huhu..


tadi banyak kali aku terserempak dengan dia...=)...its okay...i'll will get used to it...huhu...tadi macam2 cerita aku tahu...huhu..cerita ape..itu kte tak tahu..HHA..=P...tadi mase KH aku siapkan kerja kayu aku...buruk taw ~ !!...HHA...tapetape..asal kan aku siap...=)..


mase rehat...ok jewk kott..HHA...bla..bla..bla...mase math with cikgu sermiah...huhu..hari nie kerja math banyaklah jugak..nasib baek senang...hoh0...=P...tadi belajar BM dekat class form 6...wah!!..sikit jewk budak kelas tu...aman jewk..=P..


block form 6 tu dulu kelas form 1...wah!...teringat mase tahun 2009...HHA..gedix sudah...=P..pas habis belajar tu...cikgu juhana tanye.." faiza..semalam best tak pergi terbang..."...=)...bez cikgu..kalau cikgu join mesti gempak...hoh0...XD...


mase agame....ustaz tak de...coz gi kawad...hari nie dyeorg bertanding...=)...chaiyok yaa korang...HHA...=P...hmm...balik tadi hujan lebat gilee...peh!!... sejuk siot...HHA..ley beku taw....=P..nampak sangat menipu...=='...hmm...and then aku..farah & fiqa cerita2 la....sementara tunggu aisyah...


macam2 la aku dengar..one of the story yang dyeorg cerita buat aku jelez + geram + sedih...T__T...no one knows cerita aku nie...hanye aku and diari aku jewk tahu...hoh0...top secret!!!....XD...=)...


hmm..ok la..chaw dulu...still rase jelez + sedih....HHA...dah2..jangan mengedik...=P...bubbye...


xoxo

♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

Trip to KLIFA

=)...huhu..this day turn out to be great!!....HHA...=P...siyezly semalam aku rase macam tak bez gile + boring...huhu...last2 bez jugak...nasib baek aku ikut nasihat fara....kalau tak...asal nampak muke dia jewk..mula " shial...shial..."...HHA...


aku just buat stupid...huhu...kalau cakap2 dengan diaorng pun aku anggap macam hari nie baru aku kenal dia...hoh0...=P..hmm...fisrtly pagi2 tu kteorg tunggu kat kantin..lame la jugak kteorg tunggu..huu..bla..bla..bla..bas sampai and then kteorg naek la..tapi kte stop at semangar coz nak tukar bas...=)....kteorg naek bas double-decker...HHA...jakun seyh...=P..


and then dalam bas aku duduk dengan aina form 2..kteorg duduk bahagian atas..depan sekali....HHA...dah macam ape dah....hoh0...on the way pergi airport tu...jauh la jugak...dalam bas..dah macam ape entah..HHA....and then dia bukak macam2 lagu...semuanye lagu fav aku...rocketeer far east movement...the time black eye peas....HHA..ape seyh...


and the dia boleh nyanyi lagu...forget you yang remix punye...forget jadi f**k....=='...ape seyh...klik nie tuk dengar...tapi aku sarankan jangan..huhu...macam2 la..=)...bla..bla..bla..kteorg sampai kat airport....and then ade la sorang abang nie..hensem...HHA...=P..dia just tunjuk kan kteorg nie..tu...=P...


and then mase kat dalam tu...kteorg beli coklat at Famous Amos...wah!!..gempak seyh name kedai..HHA...masuk2 jewk..bau coklat..peh!!..aku dah la hantu coklat...=P..tapi malas la beli..hoh0...kedekut betul...=='..and then aisyah tanye kat si kembar tu.." kau famie eh..yang tu fadhli.."..pastu sape entah cakap a'ah...__


aisyah tanye famie lagi.." kenapa kau suke kacau dia ah??..bukan fadhli ke suke dia??.."..BHAHA...=P..ape seyh..and then famie jawab.. aku suke kacau dia..=P...ngek seyh...HHA..and then sape entah cakap..dia beli bunge bodoh...


HHA..=P...bunge ape...itu kite tak tahu...XD..ape pun tak boleh...and then akak syaza kalau tak silap...tanye famie.." nie eh awek abang kau.."...=='...HHA..tak laa kak...tak punn...=P..


lepas membeli belah coklat kat situ...kte naek bas balik...XD..huhu..camera yang aisyah bawak tu ade kat fariz sampai balik...HHA...!conquer seyh!...kesian aisyah..just amik gambar pakai camera phone..=='..hmm..bla..bla...bla...sampai lah ka KLIFA...wah!!...bez nye...dengan harapan abang2 & akak2 time 2009 ade lagi...huhu..


tapi....=='...tak de la..semua budak2 baru...HHA..tapetape...tapi kapten dia still same...yang si afif nie siot....dia panggil orang tu..ORANG MINYAK....=='...kejam seyh!!...aku tahu kulit kau putih melepak...HHA...=P...mase kat dalam classroom..agak sempit..HHA..


aku and aisyah tak dapat duduk..so terpakse berdiri kat belakang...dah la kte berdue jewk perempuan melayu kat situ..yang lain semua lelaki..and i fell a lilttle awkward...coz sebelah kanan aku ade afif and famie...and sebelah kiri aku fad...hoh0..


=P...instructor tu cakap dalam BI 100%...peh!!...HHA..dasyat gilee...huhu..teringin nak cakap cam tu...huhu...bla..bla..bla..habis membebel..kaki aku dah penat berdiri..pastu dia suruh pecah 2 group coz ramai....T__T...aku dengan aisyah yang tertinggal lagi...HHA..terpakse join group 2...=='...


lepas dia explain pasal kerjaya as a pilot...huhu..kteorg pergi melantak mihun goreng and kuih...hoh0..and then perut dah kenyang...kte pergi yang bahagian belakang KLIFA tu...tempat dia letak air craft..


bla..bla..bla..HHA..habis dah...aku cepat2 nak bla...coz kat situ panas gilee...dah lah tak de pokok..=='...huhu..memang la tak de pokok kan...tempat dia buat latihan..huhu...dalam pukul 2 lebih kott kteorg on the way balik sekolah...and then kte singgah McD..nak ambil makanan...kte dapat coke...bugger ayam..kentang and pie apple...HHA...sedap doe pie apple tu...huhu..


on the way balik sekolah tu...pak cik bas nie ley pasang lagu dangdut...=='...sabar jewk aku...HHA...ape lagi..menggilee la budak2 duduk belakang tu......huhu...macam2 la....HHA...gempak lah jugak...kalau de farah & zainab mesti meletopp....HHA...


ok2...dah2...stop merepek....panjang gilee aku type...=P...papew la...esok sekolah...and then ade koko...=='...penat seyh...HHA...puihh...huhu..ok2 dah...bubbye...


xoxo


p/s: pix2 semuanya dekat FB..malas nak masukkan kat sini...huu...kalau nak tengok sile tekan nie..=)..
♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

Happy Birthday Zainab!!

yeah!!...today birthday zainab...yang paling bez...HHA...coz kteorg plan macam2...miahaha...=P...plan2 kteorg kejam...hoh0...siyezly walaupun kejam....tapi bez la...sekali sekala kena kan orang...=P...first of all...aku nak cerita pasal birthday zainab yang meletopp nie dari pagi sampai balik....XD...


hmm...plan kteorg yang first ade r...pulaukan dia...=='...agak kejamm...=P...HHA....akhirnya kte berjaye baut plan no 1....zainab tadi rapat dengan aina...HHA...


and then mase rehat...kteorg kene pergi perjumpaan kelab penerbangan kejap...yang sedihnye...farah & zainab tak dapat pergi....coz budak2 kelab lain dah masuk...=='...i repeat again...KELAB LAIN!!...means...kelab zapin..kelab spbt...=P


ape seyh.....sedih gilee aku...and aku dapat rasekan esok akan jadi hari yang paling BORING!!...=P...memang la bez kan dapat pergi klifa...senai airport and so on...tapi buat ape pergi sane tak de kawan...=='...kesian aku...nasib baek aku dah ade patner dalam bas...hoh0...


macam siot jewk budak2 kelab lain nak join penerbangan...=='...huh..sabar2...aku dapat bayangkan suasane esok at dalam bas...penuh dengan kegedikan + muke tak boleh blah...T__T..menyesal seyh!!...=P...kesian farah & zainab...kalau next year buat lagi...aku dah tak ley join..T__T..


ok2...stop merepeking pasal tadi...huhu...and then kte sambung pasal zainab...plan kte yang no 2...ialah meluahankan perasaan tak puas hati kat dia....hoh0...yang nie lagi kejam...kteorg cakap2 la pasal yang buruk2 pasal dia..padahal tipu jewk...=P...


last2 dia nangis mase kte nyanyikan lagu happy birthday kat dia...wah!!..touching shiall...HHA...=P....lepas sesi touching2 nie...kte buat pesta air...HHA..=P..habis baju aku basah...=='...sabar jewk lah....=)...ok2 la...nak blah dulu...PEKA science kene siapkan esok...XD...


xoxo

♥ Thanks for reading..luv yaa ♥

Jar Of Hearts


I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love
I loved the most

I learned to live, half a life
And now you want me one more time

Who do you think you are
Runnin' round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I learned to live, half a life
And now you want me one more time

Who do you think you are
Runnin round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

It took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises

And now you're back
You don't get to get me back

Who do you think you are
Runnin' round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are?
Runnin round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?

Who do you think you are?

Who do you think you are?

da dengar belum lagu...=)...bez kan??..HHA..lagu baru dari Christina Perri...aku suke sangat lirik2 dia...boleh dikatakan 90% kene dengan life aku sekarang nie..miahha...=P..sebenarnye nak letak lagu nie kat blog...tapi dah 3-4 orang letak lagu yang same...=='...tak jadi nak letak...hoh0..kat bawah nie music video dia...smart r..dengan dance dia ala2 drama..HHA..XD..



Christina Perri



♥ Thanks for reading..luv yaa ♥